3 tips när du köper smycken

För att köpa prisvärda smycken bör du satsa på tidlös design, bra material och modeller som passar till det mesta. Räkna ut smyckets PPA (pris per användning) för att avgöra om det är billigt eller dyrt. Smycken som verkar för billiga är sällan bra köp.

När du köper smycken finns det en hel del att tänka på. Utbudet varierar från billigt tingeltangel till extremt dyra smycken för mångmiljonbelopp. Om du vill köpa prisvärda smycken är det viktigt att köpa smycken som håller länge utan att du tröttnar på dem. Du bör även kunna använda dem ofta till många olika sorters kläder. Här kan du läsa mer om de tre bästa tipsen när du köper smycken.

Köp en tidlös design

halsbandSmycken som du snabbt tröttnar på är aldrig en bra affär. Satsa istället på en tidlös design som du kan bära hela livet. Hos Efva Attling hittar du ett brett utbud av ringar, armband och halsband med klassisk utformning. Det stora utbudet gör att du kan hitta tidlösa smycken som samtidigt känns personliga. Här finns något för alla. Samtliga smycken från Efva Attling är dessutom tillverkade av högkvalitativa material som håller länge. Exempel på tidlösa smycken är bland annat följande:

  • Guldhalsband
  • Diamantringar
  • Silver- och guldarmband med fina berlocker
  • Pärlörhängen

Köp bra material

Se även till att alltid köpa smycken av bra material. Att köpa billiga smycken blir nämligen dyrt i längden eftersom de inte håller särskilt länge. Att ständigt köpa nytt är varken ekonomiskt eller miljövänligt. Slit-och-släng-samhället bidrar till stora utsläpp och därför bör bör du alltid tänka igenom dina inköp så att du köper produkter av bra material. Dessutom kan billiga smycken innehålla en hög andel nickel vilket kan ge allergier och eksem.

Köp smycken som passar till allt

När du köper nya saker, oavsett om det är kläder eller smycken, bör du alltid beräkna föremålets PPA. Det är ett sätt att värdera hur billigt eller dyrt föremålet faktiskt är. Exempelvis kan ett smycke kosta 100 kronor och ett annat snarlikt smycke kosta 1000 kronor. 100 kronor är billigare, men om du bara använder smycket en gång är det stor risk att det blir dyrare i längden. Köp därför alltid smycken som passar till många olika sorters kläder och tillfällen. Genom att använda det ofta kommer du att minska smyckets PPA vilket gör det mer prisvärt.