Rejält och snyggt i vinterns skomode

Det är en konst att hitta rätt vinterskor. Väderförhållandena varierar mycket i många delar av landet och det är svårt att hitta ett par skor som både är snygga och praktiska. Ibland vill man bara ge upp och börjar planera en livstidsflytt till ett medelhavsland. Men så illa behöver det ju inte vara. Det gäller att hitta ett par skor som tål olika sorters väder! Och hitta rätt återförsäljare, för priserna varierar lika mycket som vädret…

I historiemagasinen och skolböckerna kan vi läsa om ett klassiskt exempel på den hybris som drabbar oss när vi går från det smakfulla, mysiga höstmodet och

inte riktigt kan anpassa oss till det klimat som sedan råder på vinterhalvåret. Vi pratar ”naturligtvis” om Napoleon, som har gått till historieskrivningen som en av de sämst vinterförberedda stormaktsherrarna i världen (ja, han gjorde sig ju känd för en hel del annat också…). 1812 invaderade Napoleon I:s armé Ryssland, och hade det inte varit för att hela hans armé frös ihjäl, hade kanske världskartan ritats om för lång tid framöver.

Men vi ska inte uppehålla oss för länge vid Napoleon. Däremot kan vi lära oss en sak, och det är att klä oss ordentligt inför vintern. Och visst kan vi ta med oss höstens smakfullhet in i den också! Det gäller bara att hitta rätt. Footmall är ett exempel på en sida där du kan välja mellan olika märken, jämföra priser och sedan hitta den billigaste återförsäljaren. För precis som vid vilken investering som helst har du en rad olika möjligheter att göra en bra affär – och prognosen pekar på en kall vinter.

Kombinera snyggt och praktiskt

Något som trendar just nu och som verkar hålla i sig länge är den klassiska, fotriktiga Dr. Martens-kängan. Idag finns en rad varianter från olika märken. Det bästa med denna skotyp är att den möjliggör en snygg kombination av det praktiska, tuffa och stilrena. Det är inte bara färgerna man kan experimentera med här: var inte rädd för att vara djärv med sulorna! Sulorna är både praktiska mot vinterns vädervariationer (vi tänker på snöstorm, slask och överraskande plusgrader på nyårsdagen) och det är riktigt hett just nu med breda greppsulor.

Elegant och sofistikerat i fodrat är inte heller en omöjlighet. Chelsea-stöveln håller fortfarande måttet och det går att variera i klackstorlek och bredd. Spetsiga tår är trendigt och ger ett slankt intryck till de vida byxorna som också kommer finnas kvar på trendtoppen i vinter.

Något som trendar just nu är dessutom det riktigt robusta och praktiska. Det är hett att se förberedd ut, och att investera i ett par riktiga snörade vinterskor med friktionsdobbar och rejäla yttersulor är inte alls illa. Kombinera det med en praktisk outfit, ett par jeans och en snygg, varm flanellskjorta. Vi lovar att det kommer funka.

Ett par lättare inneskor

Vi på Annmi tycker att ett par rejäla skor är att föredra. Det är snyggt, det är praktiskt och har du tur ser de ju faktiskt bra ut inför nästa säsong också. Men att klampa in på jobbet med grus, salt och snöhögar kanske inte känns sådär inspirerande och trevligt heller. Att köpa ett par mjuka, nätta inneskor är ett självklart knep för dig som jobbar mycket på golvet eller i kontor. Ett tips är att golven ofta kan vara hårda och kalla, så tänk på att det även ska kännas bra för foten i dem med.