Vad passar till hijab?

Hijab har slagit igenom på bred front i modevärlden, såpass att det myntats ett begrepp för att förklara trenden: muslim cool. En stor del i dess nyvunna popularitet är att det är ett plagg som är enkelt att kombinera med redan etablerade stilar. Här får du lära dig mer om hijaben och hur du kan kombinera plagget med en egen stil.

Hijab har gått från att vara ett plagg som bygger på strikta religiösa påbud till att vara ett fashion-statement. Inte konstigt då att det nu finns gott om ställen på nätet som erbjuder breda sortiment av plagget, exempelvis https://hijabfactory.se/hijab/ som dels har hijabs och dels många andra snygga modeaccessoarer.

kvinna med hijab tränarVad ska du tänka på när du köper hijab?

Ett stort skäl till att hijab har slagit igenom som high fashion är troligtvis för att det är ett plagg som passar väldigt väl ihop med stilrena och snygga kläder. Det finns dock inga egentliga gränser för vilka stilar som kan kombineras med hijaben i och med att plagget i sig är såpass diskret. Den fungerar till finbyxor och jeans, liksom till klänning och blus.

Uppmärksammad av modetidningen Vogue

Den ansedda modetidningen Vogue publicerade år 2018 sitt första nummer med en modell som bar hijab på omslaget. Halima Aden, som är modellen ifråga, kommenterar det hela själv med att säga

Aden är en av alltfler personer som hör till en grupp av influencers som kommit att kallas för ”hijabistas”.