Bli hårfri inför sommaren med permanent hårborttagning

På senare tid har kliniker börjat använda olika typer av laser för att all sorts hårväxt ska gå att avlägsna. Det finns dock några saker du bör tänka på innan en behandling.

 

pexels-photo-257849För den som vill ha ett permanent resultat av sin hårborttagning är den bästa metoden laser. När hår tas bort via laser görs detta mycket effektivt och skonsamt, och det är sällan man känner smärta under processens gång. En behandling tar ungefär 30 minuter och normalt sett krävs det ungefär sex behandlingstillfällen innan håret är helt borta. Hårborttagning med laser passar allra bäst för personer med ljus hud och kraftig mörk hårväxt. Faktum är dock att genom val av olika typer av laser kan även andra hudtyper passa för behandlingen. Lasertyperna Alexandrite, Diode och Nd:YAG är tre vanliga sorter som används. Mer om hur du kan gå tillväga för att boka en konsultation för att se vad som passar bäst kan du läsa på drtore.com.

 

Att tänka på inför en laserbehandling

 

  • Tänk över om du verkligen vill vara hårfri. Att kroppshår skulle vara obehagligt är enligt Metro en ny idé. Kroppshåret finns där för att skydda och är inte alls ohygieniskt.
  • Uteslut sjukdomar. Om din hårväxt plötsligt förändrats bör det första du gör vara att boka en läkartid för att kolla upp eventuella medicinska orsaker innan behandlingen. Detta skriver Expressen, som menar att hormonella rubbningar kan ge ökad hårväxt.
  • Välj salong med omsorg. Att kolla upp en seriös salong är viktigt då vissa salonger inte utför behandlingarna på rätt sätt. Var noggrann med att kolla upp om salongens personal är utbildad, om uppföljning av behandlingen ingår i priset eller om du kan få pengarna tillbaka vid missnöje.
  • Gå på en konsultation. En konsultation är det optimala sättet för att få reda på vad du har för hudtyp, om du bör tänka på något speciellt och som sagt vilken laser du bör använda.
  • Undvik sol. Sola inte på de närmsta fyra veckorna innan behandlingen, eller veckan efter behandlingen. Använd med fördel hög solskyddsfaktor för att minimera risken att bli solbränd.
  • Undvik vaxning och pincett. Förutom solning bör du heller inte avlägsna hår genom vaxning eller pincett de närmsta sex veckorna innan behandlingen. Raka dig bör du dock göra för att behandlingen ska gå enklare att utföra.