Tänk på detta när du väljer hudvård.

De senaste åren har otroligt mycket information spridits om hudvård och väldigt olika källor bidrar med helt olika synvinklar på hur man ska tänka när man skapar sin hudvårdsrutin. I denna artikel tar vi upp några tips när det gäller detta för att ni som läsare sedan ska kunna göra ett informerat val gällande er hudvård.

Först av allt rekomenderas att man tar kontakt med en dermatolog som kan hjälpa till med din personliga hud och att se till att du får personliga tips som fungerar för just din hy (speciellt för de med hudproblem). Dessutom är detta bra även eftersom man då samtidigt kan bli kontrollerad för hudcancer, eftersom det tyvärr är vanligare än man kanske tror. Man kan också få hjälp med vilka bekymmer man än har med sin hy.

Ett extra tips är att handla online och undvika trängsel, detta är till fördel även när det gället att kunna välja bra produkter i lugn och ro. Med det sagt så kommer här nedan en lista på tre saker att tänka på när det gäller hudvård:

  1. Använd solskydd dagligen. Detta är något som både skyddar mot hudcancer men som även skyddar mot åldrande och som ser till att solens strålar inte kan göra att man får fina linjer och rynkor lika enkelt. Detta har alltså fler fördelar än man väntar sig.
  2. Var försiktig när du lägger till nya saker i din hudvård. Huden har en 28 dagar celförnyelseprocess, det innebär att det tar 28 dagar att märka fullt ut vilken effekt vissa ämnen har på huden. Ett sak att tänka på är att om man reagerar och får blemmor eller liknande av något man använt på huden så bör man utesluta det helt.
  3. Det finns flera ämnen som visat sig ha positiva effekter på huden och som kan hjälpa med olika hudproblem, exempel på dessa är : Retinol, vitamin c, niacinamid och hyaloronsyra. När det gället exfoliering så använd gärna aha och bha syror vilka hjälper att ta bort döda hudceller och smuts från huden. Laktic acid (mjölksyra) är bra att börja med då den är väldigt mild mot huden.