Så får du långa ögonfransar utan ögonfransförlängning

Ögonfransförlängningar är omåttligt populära men faktum är att detta i längden skadar dina egna ögonfransar. Det finna andra knep du kan ta till för att skaffa dig de där långa ögonfransarna du alltid drömt om. Här ger vi dig några tips!

Det viktigaste för att dina ögonfransar ska må bra är att ta hand om dem och vårda dem. Detta kan du till exempel göra genom att smörja in dem med ögonfransserum. På Skönhetsparadiset kan du köpa det bästa ögonfransserum för välmående ögonfransar. Smörj in

Vad är ögonfransserum?

Ögonfransserum är en gel du smörjer in dina ögonfransar med som ger dig finare fransar.

”Ögonfransserum, eller ögonfransnäring som det också kallas, ska ge längre, tätare och mindre spröda fransar inom loppet av några veckors behandling.” Enligt Hälsoliv.

Alla ögonfransserum i Sverige är godkända av Läkemedelsverket och innehåller bara godkända ingredienser som är skonsamma för ögat. Därmed behöver du inte vara orolig för att det ska svida eller att serumet lämnar mörkar fläckar runt ögonen.

Andra tips som ger dig volymfransar

ögonfransarFörutom serum finns det lite andra ticks du kan ta till för fransar med volym som håller hela dagen. Borsta fransarna med en fransborste för att separera dem. Blås sedan varm luft med en hårfön direkt på fransarna. När fransarna är varma böjer du dem med en ögonfransböjare till ett lätt C. Applicera sedan mascara som du värmt upp i ett glas med varmt vatten. Måla varje frans för sig med spetsen av mascaraborsten och börja från mitten av ögonfransen, alltså inte roten. Låt det torka minst 1 minut emellan och måla sedan en gång till för att få kraftiga ögonfransar som imponerar!