Tre herrfrisyrer för sommaren 2018

Nu är sommaren här, och när vinterkläderna åker av och sommarkläderna på, är det många som vill matcha dem med en ny frisyr. Vi blickar ned mot kontinenten – och över Atlanten – för att kunna ge dig några tips på hårstilar som inte kommer göra någon besviken.

Vilken frisyr du än väljer ska du gå till en frisör du kan lita på. Det spelar nämligen ingen roll hur stark och genomtänkt din vision för ditt hår är om den som håller i saxen inte vet vad hen håller på med. Om du letar efter en frisör i Stockholm kan vi rekommendera: salong headzone.

Tre frisyrer för sommaren 2018

Snyggsnagg. En trend som tog fart redan under fjolåret var det snaggade huvudet. Ett hårmode som kräver noll ansträngning. Perfekt för den som vill tangera gränsen mellan söt och farlig. Och dessutom väldigt skönt i värmen.

Kejsarfrillan. Kanske den frisyren på listan som kräver mest förklaring. Försök föreställa dig en romersk kejsare (eller kolla här). Det prydligt kortklippa håret med en lugg som nätt och jämnt täcker hårlinjen. En lättskött frisyr som ser ännu bättre ut tillsammans med tredagarsstubb.

Huliganlugg. Halvsnaggat med en spikrak kort lugg. Om den går att matcha med en tracksuit från Adidas vet du att den är perfekt. Föreställ dig en fotbollssupporter i en öststat.

Att välja hårprodukter

Olika hårprodukter passar till olika frisyrer, längder och hårtyper. Pomada är bra för den som vill ha en slick och glansig frisyr. Hårvax är mindre tjockt och kan enkelt formas om igen. Hårgelé används ofta på fel sätt och i nio fall av tio är det bättre att avstå från den här hårprodukten.

Mat är en hårprodukt. Nej, vi menar inte att du ska smeta in håret med middagen. Men att äta rätt är viktigt för att håret ska må bra och behålla sin lyster och fullhet. Protein är särskilt viktigt – och det är bra att äta något proteinrikt till varje måltid. Det är också viktigt att dricka ordentligt, så att skalpen inte torkar ut och börjar klia. Med andra ord måste du inte bara stoppa rätt saker i håret, utan också att stoppa rätt saker i munnen.