De snyggaste solglasögonen!

Kille med solglasögon

Vilka ”glajjer” är bäst?

Vilken typ av glasögon ska jag egentligen köpa? För varje sommar kommer ofta frågan upp eller om man ska på någon slags semester till varmare breddgrader. Något man ofta gör fel i då är att köpa säsongsglasögon som håller en sommar i någon konstig plojig färg. Istället bör man satsa på ett par pilotbågar. De håller alltid, är snygga och stilen går aldrig ur tiden. Då kan du istället satsa på ett bar som är lite dyrare. Man ska inte heller ha glasögon som har färg istället för mörka glas. De kan tvärtemot skada ögonen nästan mer då de tar in färger och strålar på ett helt annat sätt. Man ska också se till att glasögonen har en märkning med skydd och att de också står emot UV-strålning.

Trendiga glasögon

Det har även blivit trendigt med att man ska ha färgglada bågar. Det gör att glasögonen får en helt annan touch och kanske lever lite mer. Ungefär som med kläder så var det ganska länge sedan som solglasögon gick från att vara något man använde för att skydda till något som är trendigt och kul. Många betalar flera tusen för att ha de rätta och de snyggaste solglasögonen på sig på sommaren eller på semesterorten.
De annars mest använda cat eye bågarna och pilot solglasögon har nu gått över till att man ska använda eko-glasögon. De är gjorda av naturliga ämnen istället för den petroleumbaserade plasten. Oftast är de gjorda av 95 återvunnet material. Även när det kommer till sina solglasögon så är det nog dags att vara lite mer miljömedveten. Men det finns alltid något för alla.

Kvinna med solglasögon

K. Stewart – stilikonen

Stilikonen Kimberley Stewart tycker att det är kul att man använder sina glasögon för att få en mer personligare stil och på så sätt kan utveckla hur man ser ut. Hon själv ser nästan ingenting utan sina glasögon och tycker det är najs att matcha de med en klänning eller någon snygg outfit. Hon menar också på att ett par riktigt snygga glasögon kan göra mer än till exempel en ny frisyr eller nya kläder. Då du kan byta mellan olika färger och former så kan det ge en helt annan bild av dig. Varför inte ha ett par för festen, ett par för jobbet och några andra för när du är solo på semestern. Stewart är själv en stilikon men har även egna. Bland annat Johnny Depp och Dita von Teese. Hon menar även att solglasögonen och glasögon generellt får för lite utrymme inom modevärlden och att det är något som man borde satsa mer på. Stilikonen vann tävlingen ”Specsaver of the year” av företaget och får nu snyggt pryda deras kommande kampanjer. Som tidigare nämnts ska man dock alltid se till att solglasögonen man köper är märkta efter EU:s regler och att de skyddar mot UV-strålning. Om man hittar ett par glasögon som man gillar och som är relativt tidlösa så kan det också vara värt att lägga ned lite mer pengar på dem.