Rengör kroppen efter vintern

Det finns mycket att fixa till på kroppen nu när vintern är över och vi ger oss ut i solen igen. Vår kropp har haft en lång period med avsaknad av solljus och D-vitamin, bra mycket mindre frisk luft och förmodligen har du inte riktigt orkat ta hand om den så mycket som du brukar göra annars. Här är vad du kan göra för att friska till kroppen!

Torr och narig blek hud, det är ett av kännetecknen för hur vinterhuden ser ut när den kommer fram i samband med vårens första solstrålar. Det första du ska göra är att se till att du har gott om tid en kväll eller eftermiddag för att ta hand om dig själv. Börja med ett långt bad eller en varm dusch där du torrborstar kroppen innan, och under tiden du duschar eller badar drar du fram din scrubcreme och ger kroppen en rejäl omgång. Det här tar bort gamla döda hudceller och hjälper till att stimulera blodcirkulationen vilket hjälper din kropp att återhämta sig och det gör också att du får bort slaggprodukter som kan orsaka celluliter.

Bild från Expressen.se

Ge händerna en ordentlig behandling!

Hand- och nagelvård är något som blivit allt större med åren och det är många som bryr sig om sina händer och naglar. Det är en stor verksamhet och bland annat här kan du läsa om en nystartad nagelstudio som ser till att hålla alla besökares händer i gott och fint skick. Det häller att vårda händerna mycket, och se till att naglarna får den omsorg se behöver. Du behöver fila och polera dem, se till att ansa nagelbanden och slutligen måla med en vacker färg, givetvis grundat med baslack så det håller bättre och nageln inte missfärgas. ELLE rekommenderar blått för att vara trendig i år, och du kan snabbt och enkelt beställa hem billiga nagellack online så att du är redo att fixa till händerna när det är dags. Ta chansen att göra kroppen och händerna riktigt sommarfina innan det är dags att dra på sig bikinin, det kommer du inte att ångra!