Förvara dina kläder

Att göra plats i garderoben när du fyller på med nya plagg betyder för många att något måste bort för att nytt ska kunna komma in – men så behöver det inte alls vara allt handlar nämligen om att planera din garderob på rätt sätt.

kläder på galgarDet här med att ha rätt förvaring för sina kläder är A och O när man inte vill kasta bort plagg bara för att de helt enkelt inte får plats i ens garderob. Men du behöver inte köpa en helt ny garderobsmöbel vilket kan kosta en bra slant för att lyckas förbättra förvaringen, istället handlar det om att vara kreativ. På sajten http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring kan du hitta spännande hyllor och annan förvaring som enkelt kan förvandlas till bra platser att lägga dina kläder på. Kanske kan du ställa in dem som konsoler i din befintliga garderob eller så kan du placera ut dem på andra platser i ditt hem – låt fantasin flöda. Men se till att inte kasta bort funktionella möbler du redan har för att få plats med nya. Enligt en Sifo undersökning som Göteborgs Posten skriver om så har omkring sex av tio svenskar i det senaste året slängt minst en möbel eller heminredningspryl – och detta utan att göra om den eller försöka ge bort den till vänner eller välgörenhet. Men man behöver inte köpa nytt för att förnya sin inredning, det finns massvis av smarta DIY-hacks man kan ta till för att uppdatera och snygga till sina möbler.

Så gör du om dina möbler

Att DIY-projekt, eller ”gör det själv”-projekt, blir allt mer populärt är enkelt att förstå eftersom det gör att man inte behöver köpa allt nytt i inredningsväg för att skapa en fräsch känsla i sitt hem. Något som bland annat Aftonbladet tipsar om är hur man kan göra om vanliga IKEA-möbler till att mer exklusiva och designade ut – såsom att göra om en furubyrå till en lekfull garderob till barnens rum. Men ska man skapa mer förvaring till sina egna kläder finns andra saker att fokusera på och i Helsingborgs Dagblad tipsar förvaringsexperten Christine Dahlman om smarta förvaringsknep man kan ta till för att verkligen optimera sin garderob – så för alla som vill sluta slänga eller ge bort plagg bara för att de inte ryms i garderoben bör verkligen spana in den artikeln!