Herrmode 2016 – mocka, bomber och jeans!

Nu är äntligen våren här på riktigt och det är dags att förnya klädstilen på nytt. Har du än inte valt vilken vårjacka du ska köpa? Då är det god tid att göra det. Mocka, bomber eller jeans, vilken blir din favorit?

Den 1 april är inte bara synonymt med skämt – det är även då vi går in i den andra vårmånaden och då en nästan säkert kan lägga undan vinterjackan. För visst kan det fortfarande bli kyligt, det kan till och med 15123273-bipa-fashion-show-elfs-zagreb-croatiasnöa, men så kallt som det är vintertid blir det sällan utan oftast räcker det med en vårjacka. Det är även det som ska lyftas i denna artikel, vi lyfter de snyggaste vårjackorna 2016.

Mockajackan: Mockajackan kommer att explodera under våren 2016 – i alla fall hos de trendmedvetna. Jackan är snyggast i beige men om du vill ha en roligare färg kan du likväl köpa en mörkröd, blå eller grön. Du kan hitta flera olika prisalternativ på mockajackan, med allt från billiga varianter hos HM till dyrare hos Acne.

Bomberjackan: Om du inte känner dig helt bekväm i en mockajacka ska du ta det näst-bästa (och lite tuffare): bomberjackan. Försök att hitta en bomber av klassiska varianten som var het på 90-talet, den finns i grönt och svart och har klar-oranget foder. Du kan köpa den på sajter som till exempel http://armyoutdoor.se/

Jeansjacka: En jeansjacka fungerar alltid till våren, främst för att den är så förknippat med varmare och ljusare tider att den inte kan gå ur tid. Även detta år är jeansjackan ett smart val om du vill köpa dig en vårjacka, och då gärna i modell större så att den påminner lite om bomberjackan i passformen.

Osäker? Bra tips från Café

I år kommer det att vara mycket mönster och färg i vårmodet, någonting som kommer att liva upp staden ännu mer. Försök att våga leka med dina kläder och var inte rädd för att sticka ut. Känner du dig osäker på hur du ska klä dig i samband med årstidsskiftet? Tidningen Café har listat 10 stilar för 2016 och det är en stark rekommendation att gå in och kika på reportaget. Du hittar bland annat mannen i de rätta ränderna, lager-på-lager, sportstilen och “maxade mönster”.