Sommarens trender är här!

Sommarfötter i klackskor

Nu är sommaren här och med den en massa nya, härliga trender att frossa i! Shoppingsuget växer sig starkt när man läser modereportage i tidningar och på bloggar, och man ägnar timmar åt att sätta samman den perfekta strand-outfiten, den ultimata partyklädseln och den tuffaste träningslooken. Även om flera trender återkommer sommar efter sommar, är det en del saker som känns nya för den här säsongen. Bland dessa kan nämnas:

•    Sporttrenden. Nu menar vi inte att du ska gå runt i svettiga träningsbyxor matchade med en ”Öl byggde denna vackra kropp”-t-shirt, nej, trenden är istället att blanda in någon sportig detalj i en för övrigt enkel, stilren outfit. Som exempel kan nämnas att matcha jeansshorts och ett vitt linne med en sportig keps, exempelvis med NY Yankees-loggan. Acne är bara ett av alla märken som har med en keps i sin sommarkollektion. Annat som är otroligt hett denna säsong är att investera i ett par snygga sneakers, till exempel Nikes Air-modell.
•    Vatten! Denna säsong inspireras vi av ”den undre världen”, nämligen havsvärlden. Detta kommer till uttryck genom plagg dekorerade med pärlor och snäckor, i tunna, skira tyger och ljusa vattenfärger som turkost, blått och vitt.
•    Mönster. I sommar får vi gärna mixa och matcha mönster hejvilt! Det är inte bara klassiska mönster som prickar eller ränder som är på tapeten, nej även lekfulla mönster med bilar, tomater och palmblad har synts på catwalken.

Få råd med det du vill ha

Nu vet vi vilka trender som gäller i sommar, och hur vi ska klä oss för att vara ”rätt”. Frågan blir då: hur ska vi ha råd med alla dessa plagg?! Det är inte alla som tjänar femsiffrigt varje månad, många är till exempel studenter som redan har det knapert i plånboken. Men om man bara är lite smart går det utmärkt att få råd med kläder och accessoarer ändå! En sak man kan göra är att lägga undan lite pengar varje månad, så att man inför sommaren samlat ihop en budget som man kan spendera på nya plagg. En annan sak som är smart är att använda sig av olika rabattkoder, erbjudanden och liknande, som man kan hitta hos sajten Gratislandet. Ytterligare en idé är att handla mycket på second hand. Där kan man hitta mycket godbitar, som man dessutom blir garanterat ensam om!