Vad ska man ha på sig som gravid?

Kläderna för den gravida kvinnan är inte alltid ett lätt val. I Sverige har det framför allt handlat om snickarbyxor, som förvisso har den stora fördelen att de inte sitter åt över magen.

Det finns dock alternativ till snickarbyxor. Det mest glamourösa alternativet är troligen det som Tamzin Outhwaite visade upp på den brittiska BAFTA-galan i maj i år. Nyligen kom också nyheten att Beyoncé ska designa en kollektion av mammakläder, och svenska deckardrottningen Camilla Läckberg är delägare i Sitco, ett företag som bl.a. producerar mammakläder.

För den som letar efter nya mammakläder finns det alltså mycket att välja på, beroende på budget och inte minst personlig smak.

  • Lyxiga mammakläder, som troligen är vad Beyoncé kommer att designa.
  • Sportiga mammakläder, för den som planerar att vandra i fjällen under graviditeten.
  • Tåliga mammakläder, för den som arbetar som målare eller liknande.

Dagens kvinnor kommer att ägna graviditeten åt alla möjliga saker, och detta gör att det krävs mammakläder för många olika typer av kvinnor, och för många olika livsstilar och arbetsuppgifter. I och med att allt fler kvinnor gör karriär, inte bara i Sverige utan även i länder som Indien, Ryssland och Brasilien, blir markanden för mammakläder anpassade för kvinnors behov allt större för varje år som går.