Bekväma högklackade skor

Alla som älskar ett par höga klackar men som får ont i fötterna av att gå i dem, kan nu få sina drömmar uppfyllda. Ett företag jobbar nämligen på att göra högklackade skor som är bekväma som sneakers.

4346490-skor

De flesta kvinnor har ett eller flera par av högklackade skor i sin garderob. Skorna gör ju benen så snygga och man känner sig verkligen härlig när man struttar runt i sina höga klackar. De som inte var några fans av skor med klack blev förmodligen det efter att de såg Sex and the City på 90-talet. Vi har tidigare skrivit om att serien verkligen var en riktig trendsättare och tjejerna i serien satte de högklackade skorna som vardagsskor på kartan. Carrie Bradshaw hade i princip alltid på sig sina Manolo Blahnik-klackar, oavsett om hon skulle på fest eller bara gå ut och hämta posten. Men att följa Bradshaws exempel och bära klackar varje dag är inte så bra. Högklackade skor sliter nämligen mycket på fötterna och dessutom är de inte speciellt sköna att gå i – till nu.

Sköna högklackade skor

I Metro kan man nämligen läsa om att forskare håller på att göra det omöjliga och ta fram högklackade skor som är lika bekväma som sneakers. Det är en före detta chef på ett rymdföretag som sammanfört ett team för att göra detta möjligt. Chefen som satte ihop teamet har själv gått runt i högklackat jämt och ständigt och har fått för ont i fötterna. De personer som hon rekryterat till sitt team är en raketforskare, en modeexpert, en astronaut, en ingenjör och en ortoped. Även om hon har all kunskap för att kunna genomföra projektet är det i princip omöjligt att göra ett par högklackade skor som är lika sköna som gympadojor men man kan åtminstone göra skor som känns ungefär som platåskor.

Finns nackdelar

Istället för att vara byggda kring en metallstav, som vanliga högklackade skor är, ska man vid framställningen av dessa skor använda högteknologiska plaster och polymerer. Dessa skor ska göra så att bärarens fötter endast påverkas hälften så mycket som de gör när man bär vanliga högklackade skor. Det finns dock några nackdelar med skorna:

  • De kommer kosta mellan 2 500 och 7 500 kronor.
  • De kommer endast släppas i 1 500 exemplar.
  • Klackarna kommer endast vara 7,5 cm höga.